Volejbal

Ústecká odbíjená paří již dlouhá léta mezi československou a českou špičku. Ústečtí hráli až donedávna pod názvem TJ Chemička Ústí nad Labem. V posledních dvou letech však přechází ústecká odbíjená pod TJ Setuza Ústí nad Labem. A právě pod tímto názvem dosáhli ústečtí odbíjenkáři v roce 1995 svého největšího triumfu. Stali se mistry České republiky a v Českém poháru obsadili druhé místo. Na památku alespoň několi čísel z nejslavnější sezóny 1994 - 1995:

Setuza Ústí nad Labem hrála většinou s těmito hráči: Kubala, Brom, Nekola, Šnebr, Bláha, Bican, Černoušek, Jeslínek, Blížil, Kopecký, Koza, Šmíd, trenér: Zdeňek Pommer, vedoucí družstva: Petr Javůrek, lékař: Mudr. Otto Hamrlík

Finále poháru České republiky 1995: Dukla Liberec - Setuza Ústí nad Labem 3 : 0 po setech (15 : 9, 15 : 11, 15 : 12)

Rozhodující zápas o titul mistra ČR: úterý, 4. dubna 1995: Setuza Ústí nad Labem - Aero Odolena Voda 3 : 1 na sety. Hráno na Klíši v Ústí nad Labem.

Z dalších velikánů československé odbíjené, kteří působili v dresu ústecké Chemičky jmenujme alespoň - Milan Šlamber, ing. Vladimír Petlák - účastník olympijských her 1976 v Montrealu.


Obsah Předchozí kapitola Následující kapitola